Hoe krijg je je rijbewijs uit Duitsland

Van Leersum & Zn

Als u van plan bent om een auto in Duitsland te kopen, moet u een speciaal soort vergunning verkrijgen. Dit staat bekend als een speciaal gebruikslicentie en de regels en beperkingen verschillen van die van reguliere rijbewijzen. De reden hiervoor is dat voertuigen die op Duitse wegen moeten worden gereden, moeten voldoen aan speciale regels. De meest voorkomende beperkingen omvatten die met betrekking tot de leeftijd van de stuurprogramma’s, het aantal passagiers dat in het voertuig kan worden ondergebracht, evenals het soort brandstof dat wordt gebruikt voor het voertuig.

Er zijn bepaalde regels met betrekking tot de opslag van het voertuig wanneer u het van Duitsland koopt. Het is belangrijk dat u een importauto krijgt uit Duitsland-certificaat voordat u naar Duitsland vertrekt. Het certificaat is noodzakelijk voor alle voertuigen en dit is nodig als u uw voertuig op Duitse wegen wilt besturen. U kunt deze certificaten ontvangen van de autoriteiten in uw thuisland of van de autoriteiten op de plaats waar u van plan bent om het voertuig te kopen.

Wanneer u komt om een  auto importeren uit duitsland te kopen, moet u eerst een klassieke auto-vergunning krijgen. Dit is een individuele container die is uitgegeven door het ministerie van Transport dat bepaalde voorschriften bevat over de manier waarop het voertuig wordt behandeld. Je moet hier alle regels volgen, ook al lijkt het misschien dat je streng en gedisciplineerd bent. Immers, het doel van het certificaat is ervoor te zorgen dat u geen voertuig gebruikt dat niet zal voldoen aan de wegregulatie van het land waar u woont.

Wanneer u aankomt aan de rand, moet u een volledige reeks documenten met u nemen. De set documenten omvat de voertuigregistratie, rijbewijs, voertuigverzekering en de licentie van het voertuigeigenaars. In de meeste gevallen kunt u deze eenvoudig aan de douane-functionarissen aan de grens overhandigen, maar als ze uw papierwerk niet goed lijken te verwerken, moet u mogelijk extra dingen met u meenemen. Mogelijk moet u een adresboek, paspoort of een contactenlijst van mensen overgeven van mensen die uw gezin kennen en bereid zijn om als garantanten voor u te dienen tijdens het besturen van het voertuig op de vreemde grond. Dit zijn allemaal details die u moet overwegen bij het proberen om een import-GPRS-apparaat in Duitsland te krijgen. Er zijn hierbij geen speciale regels in verband met dit, maar u moet hiervoor voorzichtig zijn.

Je bevindt zich dan op het Consulaat Cortina, dat de lokale overheid in Duitsland is. Hier tekent u een document dat bekend staat als Afrankfurt am Main en betaalt de vereiste kosten. Zodra u klaar bent met dit, kunt u eenvoudig doorgaan naar de Consulaat Cortina. Hier krijgt u uw officiële chit en wordt u gepresenteerd met uw GPRS-kaart van de DVLA. Je kunt het dan naar Yannis brengen, die het dichtst bij Duitsland is voor DVLA-operaties.

Zodra u uw officiële chit hebt ontvangen, kunt u naar de Duitse platen naar uw keuze gaan. Echter, een belangrijke herinnering voor een van jullie die hiermee onbekend zijn: controleer altijd bij de winkelbediende als u de rechterplaat hebt gekocht. Meestal zie je twee verschillende nummers, een voor de maand die je bent geboren (voor het geval je platen nodig hebt voor de maand van je verjaardag) en de andere voor het jaar. Zorg ervoor dat u deze twee nummers verduidelijkt en zorg ervoor dat u de juiste maand en het jaar koopt wanneer u naar de winkels gaat.

Kijk voor meer informatie op vanleersum.nl