Koken Rib Eye

Biefstuk

Koken Rib Eye

Het riboog, ook wel ribeye genoemd, is een driehoekige snede uit het achterste deel van een stuur. Het riboog in osvlees bevindt zich tussen de achterste ribben 6 tot en met 12. Ribeye-biefstukken bestaan meestal uit de largelorubinis-spieren, maar omvatten ook de scapulaire zachte spieren. Deze spieren hechten de dikke darm aan de spier en ook aan het middenrif, dat zich tussen het middenrif en de maag bevindt. De ribeye steak is rijk aan collageen, waardoor deze een mooie roze kleur heeft.

Rib eye steak moet naar voorkeur medium rare of medium goed worden gekookt voor een optimale smaak en textuur CoolToMeatYou.nl Ribeye. Als je voor het koken de juiste wrijving op het riboog hebt, zal het riboog sneller en gelijkmatiger gaar worden. Als grillen nieuw voor je is en je wilt nieuwe technieken uitproberen met nieuwe sneden, dan is dit waarschijnlijk de beste snit om mee te beginnen.

Een andere manier om rib eye te koken is door een gietijzeren pan met een antiaanbaklaag te gebruiken. U kunt het vlees op de grill of op de kookplaat bruinen, maar vergeet niet om de grill op laag of middelhoog vuur te zetten als u op de grill staat. Als je een pan op het fornuis gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je het vlees goed aanbraad en regelmatig omdraait zodat er gelijkmatige verkoeling ontstaat. Als het vlees goed bruin is, haal het dan van het vuur en snijd het in mooie lange reepjes om te serveren.

Informatie over dit onderwerp: CoolToMeatYou.nl